Sommarlov på actionbadet!

Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här kallar vi badrenalin. Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås.

OBS! Det är många som besöker oss på lov och därför kan väntetid förekomma. Vi rekommenderar förköp av biljetter för garanterad plats.

Entrépriser sommarPris
Actionbad (12 år och uppåt)245 kr
Actionbad Junior (4-11 år)175 kr
Actionbad Kid (0-3 år, behöver inte förköpa biljett)Gratis
Relax (18 år)345 kr
Actionbad & relax (18 år)445 kr

Våra attraktioner

Bara ett steg till. Lutningen är brant. Pulsen stiger. Synen fokuseras och ljuden dämpas. Välkommen till Kokpunkten – Sveriges första actionbad, där badrenalinet flödar lika snabbt som ångan i det gamla ångkraftverket. Här kan du läsa om de attraktioner som fyller våra åtta våningar.

Läs mer om våra attraktioner här.

VR upplevelser på Kokpunkten

Kokpunktens nya VR-ride är badrenalin på en helt ny nivå. Sätt på VR-headsetet och släng ut dig i vattenrutschbanan. Ditt sinne reser genom bisarra världar samtidigt som din kropp forsar fram i vattnet. Det här är en upplevelse du aldrig varit i närheten av. Utmana verkligheten och testa VR-ride på Kokpunkten!

Läs mer om VR här

Sommarlov med bad och hotell

Passa på att spendera natten i Västerås! Här sover du gott i en skön säng på något av stadens hotell. Västerås erbjuder hotell för alla smaker och plånböcker med gångavstånd till dem mesta.De flesta hotell säljer badpaket, vilket gör att du kan boka boende och entré till badet direkt genom hotellet.

Läs mer om boendepaket här

Upplev Mälaren – hyr elbåt!

Våra lätthanterade och driftsäkra båtar kommer från Crescent. De är perfekta för dagsturer med vänner och familj, bad och lek, sightseeing eller fisketuren. Du kan ta med egen mat och dryck eller beställa från oss så packar vi båten till er innan avfärd. Båtarna hyrs ut för heldagsturer.

Läs mer och boka på elbatvasteras.se eller i Kokpunktens entré.

Upptäck Västerås!

Vad gör en stad till en stad? Vad är det som gör Västerås till Västerås? En del av svaret ligger förstås i den vackra placeringen vid Mälarens strand. Skärgården med sina små öar, varav majoriteten bara kan nås via båt. Eller via långfärdsskridskor, så snart isen blivit tillräckligt tjock. Den praktfulla naturen som tillåter såväl långa vandringar som actionfyllda cykelturer och picknickar i någon av de mysiga stadsparkerna. Utflyktsmål som lockar lika delar historieintresserade som livsnjutare. Från domkyrkan, vars torn tronar högt över staden, till Sveriges största forntida gravhög Anundshög, till undervattenshotellet Utter Inn, till välrenommerade golfbanor, till mysiga kyrkbacken som huserar fler kulturminnen än vanliga villor. Och nog är det allt just den unika blandningen som gör Västerås till Västerås.

Läs mer och Västerås utbud här.

Öppettider

Under sommarlovet (11/6-15/8) har vi följande öppettider:

Alla dagar kl. 10-19

Stängt midsommarafton (24/6)

Recensioner från tidigare besökare

✭✭✭✭✭
”Helt fantastiskt, man får verkligen valuta för pengarna, mycket bra för både vuxen och barn.”

✭✭✭✭✭
”Underbart roligt för hela familjen:-) Även för den som inte kan simma.”

✭✭✭✭✭
”Denna action bad är verkligen något. Vi tillbringade bara 7 (!) Timmar här och jag var tvungen att dra barnen ut ? Väl värt ett besök!”

✭✭✭✭✭
”Helt klart värt ett besök, även om det ligger 1 timme från Stockholm! Barnen var supernöjda och älskade att åka alla rutschkanor! Lugnt med folk så hade i princip badhuset för oss själva de första två timmarna. Perfekt med chippet i armbandet också så man slipper släpa på plånbok/kontanter/hänglås. Kommer snart tillbaka för ett andra besök!”

Läs över 800 recensioner här >