Upptäck Västerås!

Vad gör en stad till en stad? Vad är det som gör Västerås till Västerås? En del av svaret ligger förstås i den vackra placeringen vid Mälarens strand. Skärgården med sina små öar, varav majoriteten bara kan nås via båt. Eller via långfärdsskridskor, så snart isen blivit tillräckligt tjock. Den praktfulla naturen som tillåter såväl långa vandringar som actionfyllda cykelturer och picknickar i någon av de mysiga stadsparkerna. Utflyktsmål som lockar lika delar historieintresserade som livsnjutare. Från domkyrkan, vars torn tronar högt över staden, till Sveriges största forntida gravhög Anundshög, till undervattenshotellet Utter Inn, till välrenommerade golfbanor, till mysiga kyrkbacken som huserar fler kulturminnen än vanliga villor. Och nog är det allt just den unika blandningen som gör Västerås till Västerås.

Västerås är en stad fylld av besöksmål, aktiviteter och god mat, året runt. Besök visitvasteras.se och ta del av inspiration på vad du kan göra under ditt besök i Västerås!

Kokpunktens förslag på aktiviteter

Genom samverkan mellan besöksnäringsaktörer och Visit Västerås arbetar vi för att göra Västerås till en av Sveriges mest attraktiva destinationer att besöka.