Tillgänglighet på Kokpunkten

Vi har ansträngt oss för att göra vårt Actionbad så tillgängligt som möjligt. Här följer det vi har gjort, har ni fler förslag så tar vi gärna emot det på info@kokpunkten.se

Handikapparkering
Två stycken platser finns i direkt anslutning till entrén samt fyra stycken platser på stora parkeringen där det är asfalterat. Bussar får köra fram till entrén för att lämna av sina passagerare och sedan parkera på fyra anvisade bussparkeringar.

I badet
Det finns en bred entrégrind för rullstolar,  taktila markeringar i golvet samt kontrastmarkeringar i entrén.

Möjlighet att få eget/privat omklädningsrum som är handikappanpassat. Behöver ej förbokas utan går bra att be om i entrén.

De flesta informationsskyltar i badet finns i punktskrift.

Det finns en hiss i respektive ände av badet. Alla våningar är tillgängliga och alla våningar har handikapptoalett. Meddela i entrén så hjälper vi till med access till hissarna.

Vi har två lyftanordningar som lyfter ner dig i de olika poolerna:
1. Huvudpool (plan 3)
2. Bubbelpool (plan 4)

OBS: P.g.a. aggressiv luftmiljö och korrosion måste vi förvara lyftanordningen i annat rum, detta innebär att ni som behöver lyft-hjälp vid ert besök måste anmäla er ankomst och behov senast 48 timmar före ert besök. Då kan vi sätta upp denna där ni behöver, och givetvis hjälper våra actionguider er som behöver det på plats. Inför ett besök lördag eller söndag – meddela senast torsdag. Maila info@kokpunkten.se eller ring vår bokning 021-448 55 00

Alla lutande plan är markerade med avvikande färger.

Det finns ledstänger i hela badet.

Actionbadet har mycket digital teknik i form av ljus, ljud och bild. Badet kan upplevas som mörkt och med mycket rörliga ljusmönster.

Liftarna tas fram av våra hjälpsamma actionguider på förfrågan, meddela receptionspersonalen så de kan förbereda actionguiderna i badet.

Ledsagare
Ledsagare går in gratis mot uppvisande av ledsagar/assistansintyg. Vid förköp är det endast brukaren som köper sin biljett.