Säkerhet på Kokpunkten

Som gäst har du ett stort eget ansvar vid ditt besök. Du ska följa Kokpunktens regler och föreskrifter för ett säkert besök. Vi har jobbat hårt, och fortsätter att jobba hårt, med att göra actionbadet till en lika säker som rolig upplevelse.

Våra attraktioner håller högsta säkerhetsklassning, och på badet finns våra actionguider som utbildats och kontinuerligt övar i första hjälpen, hjärt- och lungräddning, sårvård och livräddning. För din säkerhet har vi dessutom hjälp av flera övervakningskameror i hela badet.

Vi ber våra badgäster att tänka på följande:

  • Följ alltid reglerna för badet och attraktionerna – håll händerna innanför kanterna när du åker, sitt eller ligg enligt anvisning
  • Hoppa aldrig från någon av avsatserna ner i bassängerna – det kan vara förenat med livsfara
  • Undvik att ha löst hängande föremål som klockor och smycken när du badar
  • Ta hänsyn till andra och säg omedelbart till personalen om någon gjort sig illa
  • Tänk på att du som vuxen är ansvarig för medföljande barns säkerhet

Barn och ungdomar 0-11 år får bara besöka oss i sällskap av betalande och badande myndig person. Ungdomar över 12 år måste vara simkunniga för att få bada själv.

Åldersgränserna på rutscharna är tillverkarens rekommendationer och det är så de är godkända. Allt bad på Kokpunkten sker på egen risk och om du som förälder bedömer att dina barn kan åka rutscharna så för de göra det. Tips är dock att åka en gång själv innan du skickar ut barnen så du vet hur rutschen är.

Barn under 8 år eller som inte är simkunniga får inte bada i någon bassäng utan sällskap av badande vuxen.

Kokpunktens trivselregler hittar du här