Kokpunkten Actionbad först i världen med VR-snorkling

Världens första virtual reality snorkelattraktion kommer till Kokpunkten Actionbad i Västerås den 9–11 november. Det förvandlar en helt vanlig pool till ett levande och spännande hav med allt magiskt som går att uppleva. En helt ny värld som tidigare endast var tillgänglig för avancerade dykare på avlägsna platser i världen, finns nu i Västerås endast en timme från Stockholm.

Det erbjuds en upplevelse i vatten som tar besökaren med på en animerad resa genom korallrev, skeppsbrott och undervattensgrottor på exotiska platser. I vatten blir den virtuella verklighetsupplevelsen kraftigare än någonsin tidigare. Med en noll-gravitation känsla. – Vi gör en VR-satsning och testar VR-snorklingen för att utvärdera och testa gästernas intresse. Vi vill kunna erbjuda det senaste och VR-snorklingen är bara början. Kokpunkten actionbad har som målsättning att vara det mest dynamiska badet och ska ligga i teknisk framkant för vad som kan erbjudas i ett bad. Och att vi arrangerar världens första snorklingsevent känns extra roligt säger Johan Björkman, verksamhetschef på Kokpunkten.

Inom en snar framtid kommer det att erbjudas VR i rutschkanorna, där du kan åka genom rymden eller andra häftiga platser. När du kombinerar den virtuella verklighetens magi med spänningen i vattenrutschbanor, förvandlas verkligheten till mängder av möjligheter. Den 9–11 november erbjuds besökarna att prova snorkla med VR-glasögon under Kokpunktens ordinarie öppettider. Det kommer finnas 10 stycken VR-set + flytvästar och en snorkeltur är omkring 4,5 minut lång. Snorklingen kommer ske på ungefär 1,3 meter djupt vatten och det finns ingen åldersgräns för upplevelsen.

Press:
Är välkomna att prova VR-snorklingen under fredagen mellan klockan 10.00-12.00
OSA till christoffer.tilstam@kokpunkten.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Björkman
Verksamhetschef Kokpunkten
072-533 3068, johan.bjorkman@peab.se

Christoffer Tilstam
Kommunikationsansvarig Kokpunkten
076-671 3502, christoffer.tilstam@kokpunkten.se

Om Kokpunkten Actionbad:
Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här är det vi kallar badrenalin. Kokpunkten är Sveriges första actionbad: en unik upplevelse med egendesignade attraktioner förlagt över åtta våningar i det ikoniska gamla ångkraftverket i Västerås. Ruschen börjar på kokpunkten.se.