Framtiden

Kokpunktens actionbad är bara den första etappen i en lång och intressant resa, där Kokpunkten som helhet på sikt ska bli ett av de främsta besöksmålen i Mälardalen.

Kokpunktens actionbad är bara den första etappen i en lång och intressant resa, där Kokpunkten som helhet på sikt ska bli ett av de främsta besöksmålen i Mälardalen. Actionbadet öppnade i augusti 2014.

En annan spännande del är The Steam hotel, över 11 000 kvadratmeter i den verkligt höga delen av ångkraftverket. Tanken är att hotellet främst locka affärsgäster under veckorna och besökare till actionbadet på helgerna. Hotellet får cirka 227 rum och blir 18 våningar högt. Läs mer om hotellet här: http://thesteamhotel.se

Den kanske viktigaste delen i det framtida Kokpunkten är det som just nu kallas för Energy Arena och Science Center. Här ser vi framför oss en mötesplats som ger både unga och gamla ny kunskap om energi- och klimatfrågor. Experiment blandas med utställningar, möteslokaler och mycket annat.

Här finns också diskussioner om att anlägga gym, om att skapa större konferensanläggningar, och mycket annat. Exakt hur framtiden ser ut för Kokpunkten är svårt att säga. Men det är enkelt att se att den är både ljus och spännande.

Besöksdestinationen Kokpunkten har som mål att locka 500000 gäster varje år. Men för att detta ska vara möjligt så måste actionbad, hotell, energy arena och science center hjälpas åt. Actionbadets långsiktiga mål är att stå för 250000 av dessa besök.