Kokpunktens första halvår

Den 28 februari fyller Sveriges första actionbad sex månader. Kokpunkten öppnade den 28 augusti och mycket har hänt sedan dess. Många glada gäster har besökt Kokpunkten sedan öppning och vi ser att besökare kommer från stora delar av Mälardalen. Men även från andra delar av landet reser man till Västerås.

Kokpunkten fun facts:
Den gäst som besökt oss flest gånger sedan öppning har hunnit med 67 besök. Eftersom gästen har årskort blir kostnad per besök hittills 37 kr.

Under en dag har 1079 hamburgermenyer serverats i restaurang The Lagoon. Den största burgaren som serverats till en gäst innehöll 540g kött.

Längsta besöket på Kokpunkten är en bit över 8 timmar.

Knappt 1400 personer har besökt Kokpunkten på en och samma dag.

10 gäster i minuten har släppts in genom entré när det varit som högst beläggning. Det tog då 75 minuter innan Kokpunkten var fullt.

Mängden vatten som pumpats genom rutschkanan Black River: 6 480 000 000 liter

11340 kubikmeter vatten har återvunnits, vilket motsvarar ungefär 760 lastbilsflak. Totalt återvinns 80-90% av vattnet.

”Vi är absolut nöjda med första halvåret då vi haft många nöjda gäster som bevisar att vårt koncept är uppskattat och efterfrågat. Nu har vi all personal och alla rutiner på plats och kan rikta våra ansträngningar på att få hit ännu fler gäster. Främst kommer vi att marknadsföra oss mot Stockholmsområdet direkt efter sportlovet.” Säger Johan Björkman, verksamhetschef.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Björkman, verksamhetschef Kokpunkten, 072 533 3068, johan.bjorkman@peab.se

Christoffer Tilstam, kommunikationsansvarig Kokpunkten, 076-671 3502, christoffer.tilstam@kokpunkten.se

Pressmeddelande som PDF:
Kokpunktens första halvår