Kokpunkten till final i svenska ljuspriset

Vi är glada att meddela att Kokpunkten gått vidare till final i Svenska ljuspriset! 

Priset delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. Syftet är att uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö och för att lyfta fram den höga nivån av ljusdesignyrket i Sverige.

För att kunna erbjuda en ny spännande upplevelse är Kokpunkten fullt med digital teknik som förändrar miljön i actionbadet. Några gånger varje år förändras det digitala temat för att skapa en ny miljö. Detta görs med hjälp av projektorer, digitala projiceringar, världens första Aqua Cinema och mängder med LED-lampor. Det digitala användandet är stort i Kokpunkten och det är all denna teknik som hjälper oss att skapa en världsunik anläggning i Västerås.

Att gå till final i svenska ljuspriset ser vi som en bekräftelse på att det jobb vi gör och har planerat för under hela bygget är på rätt väg.

Fakta om Svenska ljuspriset
Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur. Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som drifts-ekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi. Tävlingen arrangeras nu för 23:e året i rad och det är projekt färdigställda under 2014 som tävlar.

Pressmeddelande från tidningen ljuskultur:
http://www.mynewsdesk.com/se/ljuskultur/pressreleases/fyra-projekt-taevlar-om-svenska-ljuspriset-1179803
http://www.mynewsdesk.com/se/ljuskultur/pressreleases/kokpunkten-actionbad-i-vaesteraas-nominerat-till-svenska-ljuspriset-1179826

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Christoffer Tilstam, Kokpunkten, 076-6713502
Jessica Johansson, ÅF Lightning, 010-5054068
Robert Ricciuti, Ljusregissör, 070-8977779

Pressmeddelande som PDF
Kokpunkten till final i svenska ljuspriset