Nyhet

Kokpunkten blir kontantlöst
Publicerat den 3 juli 2014

Kokpunkten, Sveriges första actionbad som öppnar i Västerås 28 augusti, blir kontantlöst. I stället för kontanter kommer badgästerna att använda ett armband för att handla inne på badet. Initiativet är ett av många som syftar till att göra Kokpunkten till en av Sveriges mest moderna besöksattraktioner.

Kokpunkten kommer att vara helt kontantlöst vilket betyder att besökarna aldrig kommer att behöva ta med sig plånboken in på badet. I stället kommer badgästerna få ett armband i entrén som används för betalning i Kokpunktens snabbmatsrestaurang och i baren i relaxavdelningen.

 

”Vi går med snabb fart mot ett mer kontantfritt samhälle”

– Vi går med snabb fart mot ett mer kontantfritt samhälle och besöksnäringen är inget undantag. Vi vill att det ska vara smidigt att besöka oss och att man inte ska behöva oroa sig för var man har sin plånbok någonstans när man badar eller har fullt upp med att ha koll på sina barn. Men givetvis kommer man att kunna betala med kontanter i entrén och i caféet på bottenvåningen som är öppet för allmänheten, säger Kokpunktens verksamhetschef Johan Björkman.

 

”Den som vill uppleva den digitala projiceringsteknikens fulla effekt ska besöka oss under helgerna”

I dag lanserar Kokpunkten sin nya hemsida som finns att besöka på www.kokpunkten.se. Där finns nyproducerade filmer och bilder som visar upp Kokpunktens fartfyllda attraktioner och information om hur mycket det kommer att kosta att besöka Kokpunkten.

– Vi har byggt något nytt, ett actionbad. En turistattraktion som ger en total upplevelse för alla sinnen. Med hjälp av digital teknik kommer vi att kunna skapa olika miljöer genom föränderligt ljud, ljus och video. Badgästerna kommer också att kunna njuta av mäktiga hd-filmer om man simmar in i vår Aqua Cinema. Under vardagarna kommer vi att ha ett lugnare tempo vad gäller ljud och ljus för att sedan ge full effekt under helgerna, säger Johan Björkman.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Björkman, verksamhetschef Kokpunkten, 072 533 3068, johan.bjorkman@peab.se

 

Entrépriser
Hittar du här

 

Åldersgränser

För att få komma in på Kokpunkten utan föräldrar måste du ha fyllt 12 år.

För att få komma in på relaxavdelningen måste du vara 18 år.

 

Öppettider

Vardagar 11.00–21.00

Helger 10.00–20.00

 

Pressmeddelande pdf:
Kokpunkten blir kontantlöst