Kokpunkten Actionbad implanterar microchip i handen på besökare 

Kokpunken Actionbad i Västerås blir första upplevelsebadet i världen att erbjuda besökare ett implanterat microchip i handen för smidigare entré, betalning och förvaring. I ett första steg söks fyra testpiloter som får uppdraget att testa tekniken under ett år. 

Sverige är ett av världens ledande länder inom biohacking. Över 5 000 svenskar har ett microchip implanterat i handen och använder det för att checka in på kontor, gym, uppvisa resehandlingar med mera. Och alla som redan chippat sig är självklart välkomna att använda sina chipp på Kokpunkten vid nästa besök. 

Nu blir Kokpunkten Actionbad först i världen med att erbjuda sina besökare att ha sitt årskort eller sina biljetter lagrade i ett microchip i handen. Fyra testpiloter får under mars månad möjlighet att implantera ett chip där tre års actionbad & relax ingår. 

– Som aktör i upplevelseindustrin behöver vi hela tiden jobba med att utveckla besökarnas upplevelse. Det är anledningen till att 750 000 personer från hela landet har valt att besöka oss. Senast experimenterade vi med VR-snorkling och nu ser vi fram emot att utvärdera biohacking, säger Johan Björkman, verksamhetschef, Kokpunken Actionbad. 

Chipet ska i framtiden underlätta in- och utpassering, låsa och öppna förvaringsskåp och köp av allt från entrébiljetter, årskort till mat, dryck och produkter. Andra funktioner som kan komma att utvärderas är individuell tidregistrering i åkattraktionerna och möjligheten att fördela badpersonal där flest gäster befinner sig. – Vi är väldigt glada att upplevelseindustrin börjar efterfråga biohacking som en del av sin affärsutveckling. Vi tror att det kommer att bli en naturlig del av vardagen i takt med att allt fler får upp ögonen för nya möjligheter att kontrollera belysning och ljud hemma eller att ersätta nycklar och passerkort, säger Sina Amoor Pour, VD på Chipster. 

Testpilot – så funkar det 

  • Tjänsten som testpilot kan sökas av alla mellan 18 och 65 år. De fyra testpilottjänsterna söks via kokpunkten.se/biohack senast 10 mars. 
  • Implantering av microchip genomförs av Chipster.nu under mars månad. 
  • Uppdraget påbörjas under mars månad och pågår ett år. 

Fakta: Biohacking och microchip 

Implantaten är så kallade passiva chip. Det betyder att de inte har egen strömförsörjning och kan därför inte sända några signaler om sin position eller annat, vilket betyder att man inte kan bli spårad. 

De får sin strömförsörjning från en läsande enhet som måste finnas nästan rakt på chippet för att chippet ska kunna få ström och kunna sända sin information. Att bli chippad kostar runt 1 500 kronor och chipet har väldigt lång livslängd. 

Mer information om biohacking och microchip finns på www.chipster.nu 

Pressmeddelande som PDF