Över 200 000 actionbadare!

För tredje året i rad sätter Kokpunkten ett besöksrekord, nu överskrider man milstolpen 200 000 besökare. Gästnöjdheten är fortsatt bra, antalet inresta besökare från andra kommuner är fortsatt högt och vi har nått hela 201 397 betalda besök under året. Samtidigt är antalet skador rekordlågt.

”Helt enkelt ”skitkul” att nå denna milstolpe. Vi når fram till en stor och viktig målgrupp, vi visar att vi kan vinna gästernas beslut om var de skall uppleva sin nästa häftiga upplevelse”- Säger Johan Björkman verksamhetschef.

Totalt gjordes under året 201 397 betalda besök på Kokpunkten actionbad, vilket är en förbättring med 20 % jämfört med föregående år. En majoritet av besökarna kommer från Stockholm, men även från andra kommuner. Totalt kommer ca 75 % av gästerna från andra kommuner.

”Kokpunkten är ett gott exempel på investeringar som behövs för att med kraft utveckla besöksnäringen i regionen. Det visar också hur en attraktion gynnar både lokala invånare och besökare.” Säger Henrik Wester, Turismchef, Region Västmanland.

Kokpunkten är viktigt för Västerås och kommer tillsammans med övriga aktörer inom destination Kokpunkten, som idag består av Kokpunkten actionbad och Steam hotel leverera många besökare till Västerås.

Enligt Pernilla Törngren, ansvarig på turistbyrån Expect i Västerås, är Kokpunkten Actionbad Västmanlands största kommersiella besöksmål. ”Vi får många frågor från turister men även från lokalborna om vad man kan göra i Västerås- Då är Kokpunkten ett givet och uppskattat svar.”

Men även Actionbadet har utmaningar, där främst vardagarna behöver fyllas med folk, då främst Västeråsarna. –” Vi lockar lokalborna med olika erbjudande och aktiviteter, främst ett lägre pris än helger o lov, som också ingår i vårt avtal med staden.” Säger Johan Björkman.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Björkman, verksamhetschef Kokpunkten, 072-533 3068, johan.bjorkman@peab.se
Christoffer Tilstam, kommunikationsansvarig Kokpunkten, 076-671 3502, christoffer.tilstam@kokpunkten.se

Pressmeddelande som PDF