Julshow på fasaden startar Ångkraftverkets 100-års jubileum

2017 blir ett stort år för Destination Kokpunkten. Den 1 augusti öppnar Steam Hotell och dessutom fyller Ångkraftverket 100 år. Men redan nu tjuvstartar Destination Kokpunkten jubileumsåret med en spekatulär ljusshow på fasaden.

Kokpunktens historia börjar när ångkraftverket togs i drift 1917 och försörjde inte bara Västerås utan stora delar av Sverige med kraft. 1999 byggnadsminnesförklarades ångkraftverket och 2014 öppnade Kokpunkten actionbad.

Under jubileumsåret 2017 händer det mycket på Destination Kokpunkten. Steam hotell öppnar vilket ses som första steget då Kokpunkten går från en turistattraktion till en besöksdestination med gemensamt mål att leverera högkvalitativa upplevelser till både företag och privatpersoner. Men samarbetet inom destinationen är redan igång, och ett exempel på det är den gemensamma ljusshow som nu visas på fasaden säger Johan Björkman, verksamhetschef på Kokpunkten actionbad.

Under jubileumsåret kommer Destination Kokpunkten bland annat erbjuda guidade rundturer i de bevarade delarna av Ångkraftverket, utbilda skolelever inom Västerås kommun inom energiproduktion förr, invigning av Steam Hotell.

 För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Björkman, verksamhetschef Kokpunkten, 072-533 30 68, johan.bjorkman@peab.se

Pressmeddelande som PDF