Vanliga frågor

Parkering

Svar:

Betalparkering finns väster om Kokpunktens entré.

Lyftanordning på Kokpunkten

Svar:

OBS: P.g.a. aggressiv luftmiljö och korrosion måste vi förvara lyftanordningen i annat rum, detta innebär att ni som behöver lyft-hjälp vid ert besök måste anmäla er ankomst och behov senast 48 timmar före ert besök. Då kan vi sätta upp denna där ni behöver, och givetvis hjälper våra actionguider er som behöver det på plats. Inför ett besök lördag eller söndag – meddela senast torsdag. Maila info@kokpunkten.se eller ring vår bokning 021-448 55 00

Kontantfri anläggning

Svar:

Kokpunkten är en kontantfri anläggning. Det går bra att betala med Swish och kort.

Hur bokar jag med presentkort?

Svar:

Om du vill betala med ditt presentkort så kan du ange presentkortet som betalmedel på hemsidan.

Om du har ett fysiskt plastkort (presentkort eller fribiljett) så ber vi dig kontakta oss på info@kokpunkten.se eller på 021-4485500

Får jag använda hissarna under mitt besök?

Svar:

Hissarna är endast till för funktionshindrade och barnvagnar. Utöver dessa kategorier delas hissband endast ut i uppenbara fall. Du ber om access till hissarna i entrén.

Frågor om bassängdjup

Svar:

Upplevelsepool: 1,3-1,5m
Barnpoolen: 0,1-0,4m
Landningsbassäng doubbleracer: 0,4m
Landningsbassäng boomerang: 0,5m
Landningsbassäng blackriver: 1,2m

Ska jag ha med mig egen handduk?

Svar:

Ja, annars har vi handduk till försäljning i receptionen, gäller även Greenroom och Relax.

Hur varmt är det i vattnet på Kokpunkten?

Svar:

Kokpunkten actionbad har flera olika vattensystem med olika temperaturer.

Rutschkanor: 30 grader
Upplevelsepool: 30 grader
Barnområde: 34 grader
Utepool och relax: 34 grader
Bubbelpool: 37 grader

I luften är det ungefär 32 grader.

Frågor om årskort

Hur köper jag presentkort till Kokpunkten?

Svar:

Presentkort köper du online. Presentkortet är giltigt i 12 månader från laddningsdatum. Du behöver inte handla för hela beloppet på en gång. Presentkortet återlöses ej och kan ej lösas in mot kontanter.

Råder fotoförbud på Kokpunkten?

Svar:

På Kokpunkten råder ej förbud mot film och foto.

Vad händer om jag tappar mitt armband?

Svar:

Armbandet du får vid entré till badet används för att komma in och ut ur badet, för att låsa skåpet och för att handla i Kokpunktens restauranger. På vägen ut betalar du för de köp du registrerat inne i badet. Armbandet är en värdehandling och om du förlorar ditt armband under besöket ber vi dig att genast anmäla det till en Actionguide eller i entrén, annars kan du bli skyldig att betala hela kreditbeloppet.

Vuxna 12 år+ kan registrera köp för upp till 600 kr

Relax kan registrera köp för upp till 2500 kr

Junior (4-11 år) 50 kr

Får jag röka under mitt besök?

Svar:

Kokpunkten är helt rökfritt. En enkelentré innebär en inpassage och det är därför inte heller tillåtet att gå ut och röka under besöket.

Vad gör jag om jag glömt något?

Svar:

Om du glömmer något efter ett besök på Kokpunkten så skickar du ett mail till lost@kokpunkten.se med dina kontaktuppgifter och en beskrivning av vad du glömt och vilken dag du besökte oss. Vi återkommer så fort vi hittat ditt föremål! Kvarglömda föremål sparas i sju dagar. Underkläder och hygienartiklar sparas ej.

 

Hur låser jag mitt skåp?

Svar:

När du kommer till Kokpunkten får du ett armband. Armbandet använder du för att komma in i badet, för att låsa skåpet och för att handla i restaurangerna. På vägen ut betalar du för dina köp.

Instruktionsfilm för armband hittar du här! 

Hur hittar jag till Kokpunkten?

Finns det badvakter på Kokpunkten?

Svar:

Ja. Vår personal är både badvakter och så kallade actionguider, som dels är utbildade i livräddning, första hjälpen och hjärt- och lungräddning, men som också kan hjälpa till att förhöja upplevelsen genom aktiviteter eller tips.

Får man ha med egen matsäck?

Svar:

På Kokpunkten finns tre serveringar som du kan läsa mer om här.

Det finns inga ytor på Kokpunkten för egen förtäring. Vi ber därför våra gäster att inte ta med egen matsäck, eller att förtära den utanför anläggningen.

För dig som är allergisk erbjuder vi gluten-, laktos- och mjölkfritt samt veganska alternativ. Prata med personalen plats.

Hur gammal måste man vara för att få bada på Kokpunkten?

Svar:

Barn och ungdomar som är upp till 12 år gamla, eller som inte är simkunniga, måste alltid ha en badande vuxen som sällskap. Är barnet mellan 8 och 12 år får han eller hon åka rutscharna tillsammans med vuxen. Är barnet under 8 år får han eller hon bada på Kokpunkten i sällskap av vuxen. För barn mellan 2 och 6 år rekommenderar vi barnlandet.

Åldersgränserna på rutscharna är tillverkarens rekommendationer och det är så de är godkända. Allt bad på Kokpunkten sker på egen risk och om du som förälder bedömer att dina barn kan åka rutscharna så för de göra det. Tips är dock att åka en gång själv innan du skickar ut barnen så du vet hur rutschen är. Den enda rutschen som vi är hårda med åldersgränsen är Boomerang.

Måste jag som ansvarig vuxen bada själv? Får man gå in gratis om man inte ska bada?

Svar:

Kokpunkten är inte bara en turistattraktion som erbjuder bad utan också en upplevelse gällande den digitala tekniken med ljud, ljus och video. Dessa delar kan även en icke badande ta del av och därför tar vi ut en entréavgift även för dig som inte badar.

Finns det möjlighet till privat omklädningsrum?

Svar:

Ja. Personer med särskilda behov kan få tillgång till enskilda omklädningsrum. Kontakta gärna personalen för att få veta mer.