Testpiloter sökes!

Kokpunken Actionbad i Västerås blir första upplevelsebadet i världen att erbjuda besökare att använda ett implanterat microchip i handen för smidigare entré, betalning och förvaring som ett alternativ till dagens RFID-armband. Nu söker vi fyra testpiloter som får uppdraget att testa tekniken tillsammans med oss!

Sverige är ett av världens ledande länder inom biohacking. Över 5 000 svenskar har ett microchip implanterat i handen och använder det för att checka in på kontor, gym, uppvisa resehandlingar med mera.

Nu vill vi bli världen med att erbjuda besökare att ha sitt årskort eller sina biljetter lagrade i ett microchip i handen, som ett alternativ till dagens armband. Fyra testpiloter får under mars månad möjlighet att implantera ett chip där tre års actionbad och relax ingår.

Chipet ska i framtiden underlätta in- och utpassering, låsa och öppna förvaringsskåp och köp av allt från entrébiljetter, årskort till mat, dryck och produkter. Andra funktioner som kan komma att utvärderas är individuell tidregistrering i åkattraktionerna och möjligheten att fördela badpersonal där flest gäster befinner sig.

Fakta: Biohacking och microchip

Implantaten är så kallade passiva chip. Det betyder att de inte har egen strömförsörjning och kan därför inte sända några signaler om sin position eller annat, vilket betyder att man inte kan bli spårad. De får sin strömförsörjning från en läsande enhet som måste finnas nästan rakt på chippet för att chippet ska kunna få ström och kunna sända sin information. Att bli chippad kostar runt 1500 kronor och chipet har väldigt lång livslängd. 

Testpilot - så funkar det

  • Tjänsten som testpilot kan sökas av alla mellan 18 och 65 år. Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 10 mars.
  • Uppdraget påbörjas vid implanteringen och pågår under ett år med kontinuerlig avstämning av funktionalitet.
  • Implantering av microchip genomförs av chipster.nu under mars månad på Kokpunkten.
  • Kokpunkten är inte ansvariga för implanteringen. Det sker mellan testperson och chipster.nu.
  • Implementeringen reglaras i Miljöbalken och klassas som piercing. Läs mer här!
  • Värde av chipp och årskort uppgår i dag till: 13 485 kr

Ansökningstiden till testperson för biohack gick ut den 10 mars. Under vecka 11 kommer vi meddela de personer vi valt ut och därefter alla andra. Planerad dag för chippningen är 22 mars.