Actionbadet uppmärksammas i Europa

Under 13-15 mars anordnas den årliga kongressen för Europas vattenparker och äventyrsbad i Munchen. I år har Västerås egna Actionbad uppmärksammats och blivit inbjudna.

Verksamhetschefen Johan Björkman berättar stolt om inbjudan; ”För några månader sedan ringde Presidenten för Euroupean Waterpark Association (EWA) till mig och sa att de hört talas om Actionbadet i Västerås. Iår är temat på kongressen ”Framtids perspektiv för Äventyrsbad” och Presidenten sa att ”Ni verkar ha det mest moderna inomhusbadet i Europa så vi vill gärna att ni kommer och presenterar ert koncept för oss”.

På tisdag får 150 Vdar, för Äventyrsbad i hela Europa, veta vilket modernt och hållbart Actionbad som finns i Västerås. Den digitala tekniken som finns på Actionbadet är helt unik, det finns bra belysningsexempel på andra ställen, men kombinationen med filmer och ljud, och framförallt AquaCinema gör Actionbadet helt unika. Framtiden ligger i det digitala, det finns stora möjligheter i den digitala tekniken, häftiga lasershower och galna hologram kan finnas i Västerås inom några år. Dagens besökare och framtida efterfrågar färska och nya upplevelser, det ställer stora krav på utveckling och förnyelse. Att byta en rutschkana eller bygga ut är kostnadskrävande och tidsödande, och kan bara göras vart 5-10 år. I Västerås byts miljön fyra ggr om året, tack vare den digitala teknik som finns.

Johan Björkman fortsätter:
”Lite nervöst att prata för 150 Vdar, men oerhört roligt att vi uppmärksammas och får detta bevis på att vi skapat något unikt och modernt här i Västerås. Vi är stolta och hoppas alla Västeråsare är det också.”

Kongressen genomförs på Therme Erding utanför Munchen. En av Europas största vattenparker, med världens största SPAavdelning, med 1,2 miljoner besökare per år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Björkman, verksamhetschef Kokpunkten, 072-533 30 68, johan.bjorkman@peab.se

Pressmeddelande som PDF